I går kväll blev det en tidig middag hemma med goda japanska räkor och svamp så att natten hann bli ganska lång innan det var dags att
Bege sig Down Town i Tokyo tidigt redan före sju på morgonen när solen var på väg upp
För att besöka fiskmarknaden där
Och fotografera japanska fiskförsäljare
Som var allvarliga, men vänligt ställde upp på bild
Detta området håller öppet mellan sju och tolv på fm och hit kommer restaurangägare, representanter från mataffärer och fiskbutiker och köper dagens fisk.
Fisken kommer från Japan men även från övriga delar av världen.
Jag pratade med några försäljare som berättade att marknaden blivit tuffare i och med globalismen. Japan konkurrerar med Norge och de ekonomiska tiderna är dåliga här.
Många försöker satsa på den kinesiska marknaden och sälja fisk till dem, där japansk kvalite är någonting man fortfarande vill ha.
Det luktade svagt av fisk och knastrade under fötterna när jag gick längst borden och såg hur de styckade och rensade fisken snabbt och lätt.
Här skär en man en ål i tunna fileer. Ål är nämligen någonting man ofta ser på sushi här. Det är jättegott när den är grillad eller rökt.
Jag önskar jag kunde ha pratat med fler av dem. Men de visade mig med ivriga handrörelser hur fisken ska skäras på rätt sätt.
Sextiofem företag säljer fisk här och när klockan blev tolv var nästan all fisk slut.
Mannen här på bilden har jobbat med fisk i över 50 år och är specialiserad på lax. Han är bekymrad över att fler och fler odlar lax. Lax ska inte vara så fet, sade han.
Det var ganska kallt i lokalen och fruset innan solen stod högt. Bakom några pallar såg jag denna man värma sig med en skål nudlar.
Här är några restaurangägare som förhandlar om fiskens pris
När jag lärt mig lite om fiske i Japan togs jag med på en rundtur för att lära mig de olika fiskarterna. Jag minns inte alla namn. Men det här är en fugu-fisk i akvarium. Den säljs så till restaurangerna.
Bläckfisk importerad från Afrika. Den japanska bläckfisken är svart.
Vit fisk i olika färger och former, som främst säljs till södra Japan. I norra äter man röd fisk.
Ål
Tonfisk styckat i bitar
Levande ostron
En fisk som är jättedyr och populär i Kina som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på.
Och så valkött. Så här ser det ut. Som en blodig biff.
Och rom av havsborre som faktiskt är jättegott.
Red snapper
På området finns även en sushibar som lagar sin mat av råvarorna direkt från marknaden
Detta blev det till lunch
Tillagat av denna man med häftig huvudprynad.
Efter marknaden bar det i väg ut i Hello Kitty-land igen.
Detta är det historiska området Ueno
Där vackra japanska trädgårdar finns med körsbärsträd som blommar på sommaren.

Jag tog det bara lugnt och skönt, skrev dagbok, läste lite
Vandrade omkring
tittade på vackra blommor
Lampor
Vid ingången till ett av templen på området fanns meddelanden till gudarna
De fanns på alla möjliga språk och nästan alla önskade sig det samma. Kärlek och hälsa till sina nära och kära.
Det fanns till och med ett så sött meddelande på svenska.
Framme vid templet brinner denna låga till minne av alla offer i atombombningarna.
Och frihetsfåglar från japanska skolbarn
Efter en tidig morgon blev den en tidig kväll. Men först, förstås lite middag. Detta är tempura med räkor. En delikatess här. Räkorna är friterade men inte på det flottiga sättet. Utan i tunn fin olja med soja och ris till. Gott! Gott! Gott!
Kram på er alla! Det är roligt att höra ifrån er och kul att ni följer med min resa. Det har blivit ett bra sätt för mig att sammanfatta dagen och reda ut alla intryck innan jag kryper till sängs.
Vi hörs imorgon!;)
Hej min kära!!
SvaraRaderaVad underbart att se dina bilder och följa din resa! Är så avis, vad spännande!! Ser fram emot att höra alla detaljer när du kommer hem..!
Njuuuuuut nu av ditt äventyr, men det verkar inte vara några problem! Saknar dig!
BamseKRAMAR Ulrica
Fina fisken:) / Å
SvaraRaderaPå Hello Kitty landet borde Malva fått vara med dig.
SvaraRaderaVad massor av fisk du sett, endel liknar våra fiskar och andra har man aldrig sett.
Kram Mamma
Har läst igen, sett på bilderna igen. Njutit. Kännt hur snålvattnet rinner i munnen. Konstaterar åter att kost och mat kan de där japanerna--så din resa lär påskynda vägen till målet i augusti, eller hur? Även om kaffet glaskar och saknas så hälsar kostrådgivaren din att detta fixar du strålande! /J.L
SvaraRadera