lördag 12 september 2009

Knaprig blåbärspaj


Jag älskar det här receptet. Det går fort och lätt att laga och pajen smakar som gammeldags godis.

Pajbotten

175 g mjukt smör
3 dl vetemjöl
1, 5 dl strösocker
1,5 dl havregryn

Fyllning
250 blåbär(frysta eller färska)
2 dl blåbärssylt
1 msk balsamvinäger
2,5 msk potatismjöl

Knaprig topping

75 gram smör
2,5 dl havregryn
1,5 dl strösocker

Gör så här:

1. Sätt ungnen på 175 grader.
2. Smält smöret och rör i vetemjöl, strösocker och havregryn.
3. Tryck ut degen i en pajform.
4. Förgrädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
5. Blanda ihop blåbär, sylt och balsamvinäger
6. Rör ner potatismjölet och fyll skalet.
7. Smält smöret och blanda ner havregryn och strösocker, låt svälla i cirka 2 minuter.
7. Strössla toppingen över blåbärsfyllningen och grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.

2 kommentarer:

  1. Ja, prova det. Har du en ugn i din hybel? Du skulle gilla den..:) Puss fina!

    SvaraRadera