söndag 27 september 2009

Matstunder i helgen

Fika med Lina och Tilde på Bagarstugan
Söndagsfrukost
Svampkompott med parmesan och oliver till lunch

Linssoppa för hela veckan
Och det smarrigaste till sist. Inlagda plommon i konjak, inspirerad av härliga Viveka.
Så här gjorde jag:

Skålla 1 kg plommon. Använd en stor kastrull och riktigt kokande vatten innan du ploppar ner dem. Låt de koka någon minut i alla fall, om det är köpe-plommon med tjockare skal.

Koka 3 dl socker med 5 dl vatten till en sockerlag. Det tar 10-15 minuter.

Lägg i plommonen försiktigt och låt dessa koka med någon minut. Ta kastrullen av värmen och häll i en dryg deciliter konjak.

Häll upp i väl rengjorda burkar.

De är klara efter ett par veckor men håller betydligt längre än så om du har varit noga med rengöringen av burkarna.
Servera med lättvispad grädde eller med ett choklad-tillbehör. Eller varför inte en mandelskorpa.

Moments of food

1 kommentar:

  1. Tilde så fin o söt som vanligt!

    Blir så sugen på att laga mat när jag ser allt det goda! :) Härliga bilder!

    SvaraRadera