torsdag 15 oktober 2009

Choklad med kanel

Livet har för få torsdagar för att inte njuta av dem. Det blev en lugn kväll hemma i kväll med chokladkräm med kanel och en skvätt konjak framför några avsnitt av True Blood. Mums!

Chokladkräm


4 portioner



Ingredienser


3 dl kaffegrädde

200 g mörk choklad, gärna 70%-ig, bruten i småbitar

1 tsk kanel, malen

1-2 msk konjak

2 äggulor, stora

20 g smör, rumsvarmt



Tillagning

Värm grädden i en kastrull tills den sjuder. Tag kastrullen från plattan och tillsätt chokladen under ständig vispning. Rör även ner kanel, eventuellt konjak och äggulorna. Fortsätt att vispa kraftigt så att äggulorna blandas väl med chokladsmeten. Låt krämen stå någon minut och vispa sedan i smöret. Häll upp i små koppar eller glas och ställ i kylen att stelna ca 30 minuter.

Vid servering garnera med bär eller frukt och kanske citronmeliss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar